Vihdin Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen elinkaarihankkeen sopimukset allekirjoitettiin

Vihdin kunta on allekirjoittanut YIT:n kanssa sopimuksen Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskuksen toteuttamisesta elinkaarihankkeena.

Toimivat tilat yli 800 lapselle ja nuorelle elinkaarivastuulla

Kuva: YIT Suomi Oy ja Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

Kuva: YIT Suomi Oy ja Lukkaroinen Arkkitehdit Oy

Kohteeseen toteutetaan yhteensä 8 600 m2 laajuiset tilat kahdeksalle suomenkieliselle ja kahdelle ruotsinkieliselle päiväkotiryhmälle sekä kolmisarjaiselle alakoululle sisältäen ruotsinkielisen opetuksen. Varhaiskasvatuksen käyttäjämääräksi on esiopetus mukaan lukien kaavailtu 180-240 lasta ja alakoulun oppilasmääräksi lähes 600. Tiloissa toimii myös 120 kävijälle mitoitetut nuorisotilat. Lisäksi hankkeessa on varauksena kolmisarjainen yläkoulu lähes 300 oppilaalle, jonka jälkeen monitoimitalosta muodostuisi 1300 päivittäisen käyttäjän keskus.

Sopimuksen arvo on noin 37 miljoonaa euroa ja se sisältää kohteen suunnittelun ja rakentamisen lisäksi valmiin kiinteistön ylläpidon, siivouksen sekä ulkoalueiden hoidon kahdenkymmenen vuoden ajan.

Rakentaminen käyntiin jo kesällä

Rakentamisvaihe aloitetaan maanrakennustöillä jo kesällä 2021. Varsinainen rakentaminen käynnistyy syys-lokakuussa ja tilat on määrä ottaa käyttöön vuoden 2024 kevätlukukauden alkaessa. YIT vastaa koulu- ja päiväkotikeskuksen ylläpidosta vuoteen 2044 asti. Hanke on Vihdin kunnan ensimmäinen elinkaarihanke.

CAPEX Advisors toimi kaupungin neuvonantajana hankintaprosessissa

CAPEX Advisors toimi hankintaprosessissa Vihdin kunnan taloudellisena neuvonantajana yhdessä juridisista asiantuntijapalveluista vastanneen Krogeruksen ja teknisistä neuvontapalveluista vastanneen Rambollin kanssa. Hankkeen projektinjohtajana toimi Kimmo Niemi CAPEX Advisorsilta.