Tuusulan Peltokaaren päiväkodin vuokrahankkeen sopimukset allekirjoitettu

Tuusulan kunta on allekirjoittanut WasaGroup Oy:n ja WasaCon Oy:n edustaman ryhmittymän kanssa sopimuksen Peltokaaren päiväkodin toteuttamisesta vuokrahankkeena.

CAPEX Advisors toimi hankintaprosessissa Tuusulan kunnan neuvonantajana, vastuullaan vuokrahankkeena toteutettavan hankinnan projektinjohto, taloudelliset asiantuntijapalvelut, sopimus- ja hankintajuridiikka sekä yhdessä WSP Finland Oy:n kanssa tekniset asiantuntijapalvelut. CAPEX Advisorsin juridisena yhteistyökumppanina toimi Krogerus.

Yli 100 lapsen päiväkoti

Pohjois-Tuusulassa sijaitsevalle Jokelan alueelle toteutetaan yhteensä bruttoalaltaan noin 1500 m2 laajuiset tilat kuusiryhmäiselle päiväkodille. Päiväkodin laskennallinen lapsimäärä on 125. Päiväkodin toiminta-aikojen ulkopuolella tiloja voivat hyödyntää kunnan muut käyttäjäryhmät kuten seurat, yhdistykset ja kansalaisopistot.

Sopimus sisältää kohteen suunnittelun ja rakentamisen lisäksi valmiin kiinteistön ylläpidon, siivouksen, vahtimestaripalvelut sekä ulkoalueiden hoidon kahdenkymmenen vuoden ajan.

Päiväkodin rakentaminen alkaa elokuussa 2023 ja toiminta on tarkoitus käynnistää jo seuraavan vuoden elokuussa.

Vuokramalli vähentää Tuusulan kunnan riskejä

Vuokrahankkeessa kohteen omistuksen säilyminen palveluntuottajalla kannustaa palveluntuottajaa ylläpitämään päiväkotia pitkäjänteisesti ja kustannustehokkaasti. Tuusula on määrittänyt päiväkodille energiatehokkuusvaatimukset, joiden täyttymisestä vuokranantaja vastaa. Päiväkoti lämmitetään ja jäähdytetään maalämpöjärjestelmällä, minkä lisäksi katolle toteutetaan aurinkovoimala. Lisäksi palveluntuottajan sopimuksenaikainen vastuu kiinteistön pitkän tähtäimen suunnitelmaan sisältyvistä korjaustoimenpiteistä varmistaa sen, että rakennus on hyvässä kunnossa myös palvelujakson lopussa, jolloin Tuusulalla on mahdollisuus jatkaa vuokrasuhdettaan.