CAPEX Advisors SAJM Holding Oy:n neuvonantajana 475 megawatin aurinkovoimapuiston kumppanin valinnassa

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on ostanut Huittisissa sijaitsevan aurinkovoimahankkeen hankeoikeudet suomalaiselta aurinkovoimakehittäjältä SAJM Holding Oy:ltä. Lisäksi OX2 ja SAJM Holding ovat sopineet yhteistyöstä hankkeen edistämiseksi investointipäätöstä varten. Hanke on kooltaan yksi Suomen suurimmista aurinkovoimahankkeista.

Huittisten aurinkovoimapuiston suunniteltu teho on arviolta 475 megawattia. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointi- ja lupaprosessit pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2023 aikana. Aurinkovoimapuiston lopullinen koko tarkentuu luvituksen ja suunnittelun edetessä. Tavoite on, että hankkeen investointipäätös saadaan aikaan vuonna 2024. OX2 vastaa hankkeen teknisestä suunnittelusta, rakentamisesta ja rahoituksesta. Nopeimmillaan hankkeen rakennustyöt voidaan aloittaa vuoden 2024 aikana. Toteutuessaan suunnitellussa aikataulussa ja laajuudessa Huittisten aurinkovoimapuisto tulee olemaan yksi Suomen suurimmista teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistoista. Sen arvioitu vuosittainen energiantuotanto on noin 475 gigawattituntia, joka vastaa noin 95 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous).

CAPEX Advisors toimi SAJM Holding Oy:n taloudellisena neuvonantajana hankkeen kehittäjäkumppanin valinnassa. Hanke on tärkeä uusi avaus CAPEX:n nopeasti kasvavassa teollisuuden ja energiahankkeiden neuvonantoliiketoiminnassa. ”CAPEX:n ammattitaitoisen tiimin tuki mahdollisti hankkeen joutuisan etenemisen ja hyvän lopputuloksen. Yhteistyö CAPEX:n asiantuntijoiden kanssa oli sujuvaa ja saimme hankkeen jokaisessa vaiheessa tarkoituksenmukaisia analyyseja ja perusteltuja suosituksia päätöksenteon tueksi”, toteaa SAJM Holdingin hallituksen jäsen Pekka Averio.

Kiitos SAJM Holding Oy:n ja OX2:n tiimeille sekä neuvonantajille erinomaisesta yhteistyöstä prosessin aikana!

OX2 tiedote hankkeesta